Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Στα μεγάλα τζάκια ψήνουνε μπριζόλες

Ναι,ασχολούμαι με τα πολιτικά θέματα.Είμαι πολύ βαθιά πολιτικοποιημένη η αλήθεια είναι και την ίδια στιγμή αναρωτιέμαι για τη ματαιότητα που διέπει την πολιτική της Ελλάδας.Τά'χουμε δει όλα,τά'χουμε ζήσει όλα.Επιστροφή δεν υπάρχει κι'αν υπάρξει θα περάσουν πρώτα πολλά χρόνια.Η διαπλοκή απ'τα πολιτικά και επιχειρηματικά τζάκια/σπίτια έχει περάσει στη δική μας πραγματικότητα.Ο ταξιτζής που παίρνει δύο κούρσες,καπνίζει,έχει τέρμα τα σκυλάδικα.Ο δικηγόρος που είναι διεφθαρμένος και κοιτάει μόνο να τ'αρπάξει.Ο επιχειρηματίας που μας πουλάει μαλάκια για μεταξωτές κιλότες.Οι βιομηχανίες που ξοδεύουν αλόγιστα νερό παρ'όλες τις προειδοποιήσεις που αφορούν τη σταδιακή λιγόστευσή του και μολύνουν το περιβάλλον.Ο πολίτης που προσπαθεί να μπει στο βασίλειο του ΚΟΝΕ.Ο γιατρός που φεύγει ο ασθενής,ο οποίος τον πλήρωσε αδρά για μια απλή επίσκεψη,κουτσομπολεύει στον επόμενο τα πάθη του(του ασθενή).Ο καθηγητής που δεν βλέπει την ώρα να περάσει (τί άλλο;)η ώρα και χαζολογάει στο μάθημα.Δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά.Η ευθεία πορεία σταμάτησε,βάλτωσε και επέρχεται η ξηρασία στη δικαιοσύνη,στην παιδεία,στην υγεία,στον πολιτισμό.Υποτιθέμενη οικονομική κρίση με απολογισμό χιλιάδες απολυμένους χωρίς στον ήλιο μοίρα.
Ο κόσμος εν τέλει αποχαυνωμένος στην τηλεόραση και στον υπολογιστή χωρίς συλλογική δυναμική που θα τον οδηγήσει στους δρόμους,όπως παλιότερα,γιατί και η ελπίδα ακόμη χάθηκε. Και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι την χρησιμοποιούν για δικαιολογία,την ελπίδα που χάθηκε.Διανύουμε την εποχή της ανευθυνότητας και της απραξίας.Ό,τι φάμε,ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κοτσαδόρος μας!Θα μου πείτε,εσύ τί κάνεις;Έίναι πολύ απλό,δεν κοιτάω την παρτούλα μου,βοηθάω όπου μπορώ και όχι μόνο εκεί όπου υποχρεούμαι,δεν πετάω σκουπίδια,αναίσθητα,όπου μου γυαλίσει. Κι'εγώ ό,τι μπορώ κάνω...

4 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα!Ωραια ανάρτηση!Είμαι απογοητευμένη από την πολιτική για αυτό και δεν ψηφίζω εδώ και πέντε χρόνια.Ο περισσοτεροι άνθρωποι είναι βολεμένοι και υπομένουν όλα αυτά που συμβαίνουν.Δεν ξέρω που θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση και αν μπορεί να αλλάξει.
    Τα χρόνια είναι δύσκολα και ειδικά για τα νέα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου.Πραγματικά τα νέα παιδιά είναι καταδικασμένα και μόνο όσοι έχουν συγγενείς ή γνωστούς "μέσα στα πράγματα"επιβιώνουν.Το κακό αρχίζει απ'όλους μας.Θα έπρεπε να αντισταθούμε στο κύμα της διαφθοράς,δεν το κάναμε όμως και όλα όσα συμβαίνουν είναι σε βάρος όλων αυτών οι οποίοι αντιστάθηκαν.Δυστυχώς, ακριβώς επειδή είναι λίγοι αυτοί δεν υπάρχει ελπίδα καθώς όποια πόρτα και να χτυπήσουν ή δεν ανοίγει ή αντιμετωπίζουν τη διαφθορά και τον εξευτελισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ για το comment, και καλωσήρθες στο blogger :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα!Την ευblogia μου νά'χεις!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή